Geschiedenis van de tennisbanen

TV linnaeushof ligt in een mooi rooms hofje in Amsterdam. Dit roomse hofje is ontworpen en gebouwd tussen 1924 en 1935 onder toezicht van Alexander Kropholler. Het is gebouwd als katholieke enclave met een centraal punt: de Kerk van de Heilig Hart Martelaren van Gorkum. Daarnaast zijn er ook het Claraklooster, scholen, winkels en woningen. Bij de bouw van het hofje was er een speelplaats waar nu de tennisbanen liggen. Sinds de jaren 30 liggen er tennisbanen die in de winter werden gebruikt als ijsbaan.

Ook in 1937 werd er getennist op de Linnaeushof
Ook in 1937 werd er getennist in Amsterdam (bron:www.beeldbank.amsterdam.nl)

In 2010 nam Sportchamps de exploitatie van de tennisbanen over en ontstond het idee om een vereniging op te richten. Er moest flink werk worden verricht om het park klaar te maken voor de toekomst. De gravelbanen werden all-weatherbanen. Het clubhuis werd gerenoveerd, beleidsplannen en statuten werden opgesteld en vergunningen werden aangevraagd. In 2012 was de oprichting een feit.

De tennisbanen in 1987
De gravelbanen in 1987 (bron:www.beeldbank.amsterdam.nl)

De vereniging startte met ongeveer 200 leden. Alle zaken die bij een tennisvereniging horen, zoals ledenadministratie, financiƫle administratie, clubactiviteiten, competitie, trainingen en open toernooi zijn in de loop van jaren opgezet.

De vereniging huurt de banen en het clubhuis van Sportchamps. Zowel de eigenaar, als sportchamps, als de vereniging tot behoud van de Linnaeushof, als de buurt willen graag een gezellige en mooie tennisvereniging in het hart van dit mooie hofje.

Ook jij bent van harte welkom bij ons!

Ons tennispark in de media: